Publicitat
Publicitat

Un incendi fora de control a Califòrnia obliga a evacuar 82.000 persones

El foc, que ja ha arrasat més de 6.000 hectàrees, crema des d'ahir en una àrea muntanyosa del comtat de San Bernardino, a uns 115 quilòmetres al nord-est de Los Angeles

Un incendi fora de control que es va declarar ahir dimarts en una àrea muntanyosa del comtat californià de San Bernardino, a uns 115 quilòmetres al nord-est de Los Angeles, ja ha arrasat més de 6.000 hectàrees i ha forçat l' evacuació d'almenys 82.000 residents de la zona.

El cap del departament forestal i de protecció contra incendis de Califòrnia, Daniel Berlant, ha indicat a través de Twitter que els bombers encara no han aconseguit controlar les flames d'aquest incendi, amb epicentre al pas de muntanya de Cajon, entre les serres de San Bernardino i San Gabriel.

"Hi ha una amenaça imminent per a la seguretat pública, el trànsit ferroviari i per a les estructures", han assenyalat les autoritats d'emergència al portal oficial InciWeb. "Sisplau, segueixin les instruccions d'evacuació, ja que es tracta d'un incendi incontrolat i que s'està propagant molt ràpidament", han afegit.

El foc, denominat pels cossos d'emergències ' Blue Cut Fire' i que ha avançat amb molta rapidesa en un sol dia, ha fet que el governador de Califòrnia, Jerry Brown, declarés aquest dimarts l' estat d'emergència al comtat de San Bernardino.

Més de 700 efectius treballen sobre el terreny per controlar les flames, tot i que s'espera l'arribada de reforços en les pròximes hores.

Les autoritats han mostrat la seva preocupació perquè la calor, el vent i la baixa humitat, juntament amb la sequera severa que, des de fa anys, pateix Califòrnia, entorpeixin les tasques dels bombers.

El foc ha obligat a tancar diverses carreteres a la zona afectada, entre les quals l'autopista 138 i la interestatal 15, que connecta el sud de Califòrnia amb Las Vegas.