Publicitat
Publicitat

Moren tretze persones en un incendi en un local nocturn de Rouen, al nord-oest de França

El foc s'hauria originat en les espelmes d'un pastís d'aniversari, segons el testimoni de diversos supervivents

Almenys han mort tretze persones i n'han resultat ferides de gravetat sis més en l' incendi d'un local nocturn aquest dissabte a la matinada a la ciutat de Rouen, al nord-oest de França.  

L'incendi s'ha originat al voltant de la mitjanit al soterrani del bar Le Cuba Libre, situat al centre de la ciutat, que un grup de joves d'entre 18 i 25 anys havia llogat per celebrar un aniversari.

Segons el testimoni d'alguns dels supervivents, un dels assistents hauria pujat a la planta baixa del local a buscar el pastís d'aniversari i, en tornar a baixar les escales, hauria ensopegat amb un esglaó, i les espelmes enceses del pastís haurien fet que s'incendiés la moqueta del terra. El fum originat en cremar-se el sostre del local, fabricat d'un material aïllant de sorolls, hauria causat la mort per asfíxia de la majoria de víctimes mortals.

El ministre de l'Interior francès, Bernard Cazeneuve, ha assegurat en un comunicat que s'ha obert una investigació judicial "per determinar les causes de l'incendi", el més mortífer a França des del 2005.

El primer ministre francès, Manuel Valls, ha enviat un missatge de condol als familiars de les víctimes.