Internacional 19/01/2013

Un home intenta assassinar un polític búlgar que feia un míting a Sofia

El líder del partit turc de Bulgària ha sortit il·lès d'un intent d'agressió. Un home ha intentat disparar-li al cap quan feia un míting emès en directe per la televisió

1 min

Sorpresa majúscula i miracle a Sofia aquest dissabte. Ahmed Dogan, líder del partit turc de Bulgària, ha sortit il·lès d'un intent d'agressió que s'ha emès en directe per la televisió. Dogan estava fent un míting quan un home ha pujat a l'escenari, s'ha acostat al polític i l'ha apuntat amb una pistola al cap. Quan semblava que disparava ha desviat l'arma, com si volgués treure el mecanisme que evita que s'activi per error. Dogan ha intentat escapolir-se, i en aquest moment els guàrdies de seguretat s'han llançat damunt l'agressor i se l'han endut sense que l'agressor pogués consumar l'atac.

Fonts del partit de Dogan han afirmat que el líder es troba bé, més enllà de l'ensurt que ha patit. Es dóna la circumstància que, abans de l'intent d'assassinat emès en directe per la televisió, les forces de seguretat ja havien interceptat un home que havia intentat accedir a la sala on es feia el míting amb nombrosos ganivets amagats.

Dogan, un polític liberal, és el líder de la minoria musulmana de Bulgària.

stats