Publicitat
Publicitat

Les fortes inundacions a Tbilissi (Geòrgia) maten vuit persones i deixen lliures les feres del zoològic

El govern dóna mort a diversos llops, un tigre, un lleó, un ós i una hiena, però captura amb sedants un hipopòtam

Aquest cap de setmana han mort almenys vuit persones pels aiguats a Tbilissi, la capital de Geòrgia. Les fortes inundacions han destruït també el zoològic de la ciutat i han deixat desenes de feres, entre elles llops, lleons i tigres, lliures pels carrers de la ciutat.

La televisió estatal Rustavi-2 ha informat que almenys 6 lleons, 5 tigres i 13 llops rondaven per la ciutat després d'escapar del zoològic. A les instal·lacions del parc, però, s'hi han trobat també diversos animals morts.

Poc després, les forces especials de la policia georgiana han informat de la mort de sis llops, localitzats prop d'un hospital infantil de Tbilissi. Segons Rustavi-2, els efectius del ministeri de l'Interior ja han donat mort també a un lleó, un ós, un tigre i una hiena.

Un gran dispositiu de les forces de seguretat, amb el suport d'helicòpters, busca les feres fugades per tots els barris annexos al territori del zoològic.

Els serveis d'emergències reben nombrosos missatges de ciutadans que asseguren haver vist depredadors en zones residencials de la ciutat. A les xarxes circulen fotografies d'hipopòtams, óssos i cocodrils pels carrers de Tbilissi.

Els veïns del barri de Nutsubitse han vist als seus carrers una pantera negra. Alhora, en ple centre de la ciutat ha sigut sedat un hipopòtam, segons imatges de la cadena de televisió local Imedi, que parlava de més de 30 feres del zoològic fugades.

Cinc hores de pluges torrencials han deixat un tràgic balanç a la capital georgiana, on a més dels vuit morts hi ha tres persones desaparegudes.

L'aigua ha inundat habitatges, carrers i places per tota la ciutat, mentre que el fort vent que ha acompanyat la tempesta ha tirat arbres, ha arrencat terrats i ha destrossat carreteres i parts d'edificis, segons mitjans georgians.

Desenes de famílies s'han quedat sense llar i almenys una vintena de persones s'han dirigit als serveis mèdics amb ferides de diversa gravetat. "La situació és complexa. Tbilissi no ha conegut una catàstrofe natural d'aquestes dimensions", ha dit el primer ministre georgià, Irakli Garibaixvili.

El riu Vera, que passa pel centre de la capital georgiana, s'ha desbordat i ha provocat al seu pas la major part de les destrosses, inclosa la inundació del zoològic, on a més de les feres fugades han mort desenes d'animals.

Fins a 20 llops, 8 lleons, 14 pingüins i diversos tigres i jaguars s'han ofegat sense abandonar el recinte, segons l'administració del zoològic.