Publicitat
Publicitat

Israel deté sense judici un jueu radical acusat de terrorisme

És el primer cop que Tel Aviv aplica la mesura extraordinària a un dels seus, ja que fins ara la reservava només per a palestins

Les autoritats israelianes han posat en marxa les mesures extraordinàries contra extremistes jueus aprovades el cap de setmana, en sotmetre un radical jueu nacionalista a detenció administrativa durant sis mesos, segons informen aquest dimecres mitjans locals.

El ministre israelià de Defensa, Moshe Yaalon, va sol·licitar ahir a la nit que se li apliqui a Mordechai Meyer la detenció administrativa, figura que permet retenir un sospitós sense presentar càrrecs per períodes renovables de fins a sis mesos, davant la seva possible participació en més atacs, tal com ha indicat el diari 'Haaretz'. 

El fiscal general de l'estat, Yehuda Weinstein, va donar suport a la petició del ministre sobre aquesta mesura, comunament usada per Israel amb centenars de presos palestins però no amb israelians.

Dos israelians més amb vincles amb grups jueus d'extrema dreta, Meir Ettinger i Eviatar Salonim, van ser arrestats aquesta setmana, però de moment no han estat sotmesos a la detenció sense judici.

El govern israelià va aprovar diumenge, arran  de l'assassinat d'un nadó palestí a la població cisjordana de Duma per un atac amb còctels Molotov, una sèrie de mesures excepcionals que inclouen aquesta figura, amb l 'objectiu de combatre la violència nacionalista jueva.