Publicitat
Publicitat

La justícia egípcia confirma la condemna a 3 anys contra l'expresident Mubàrak per corrupció

Els seus fills Alaa i Gamal, també són sentenciats per l'ús de fons públics en les obres del Palau Presidencial

L'expresident egipci, Hosni Mubàrak, i els seus dos fills Alaa i Gamal han estat condemnats a tres anys de presó en la repetició del judici per corrupció en la construcció del Palau Presidencial .

El jutge Hassan Hasanein també els va condemnar al pagament d'una multa conjunta de 125 milions de lliures egípcies (uns disset milions de dòlars), la mateixa quantitat de la qual se'ls acusa d'haver-se apropiat indegudament.

Mubàrak, de 87 anys, porta ja a la presó dos anys i set mesos, la major part del temps pres sota vigilància a l'Hospital de les Forces Armades de Maadi, a causa del seu deteriorat estat de salut. No queda clar si el temps que ja ha passat retingut se li descomptarà de la condemna.

L'expresident ha estat traslladat a l'Acadèmia de Policia del Caire en un helicòpter medicat, com ha estat habitual en totes les sessions judicials que es van celebrar en contra els últims quatre anys. Ha escoltat la sentència assegut, mentre saludava els seus simpatitzants presents a la sala, que demanaven la seva absolució.

Alaa i Gamal, que estaven en llibertat provisional, han arribat en vehicle privat a les dependències policials i han escoltat  el veredicte darrere de les reixes. Tots dos van ser alliberats el 23 de gener passat per ordre del Tribunal Penal del Caire, després d'estar presos des de principis de 2011, quan va esclatar la revolta popular que va forçar la renúncia del seu pare.

El fiscal va acusar Mubàrak, en qualitat de servidor públic com a president del país, i als seus dos fills d'apropiació indeguda en els pressupostos generals dels palaus presidencials, entre els anys 2002 i 2011.

La repetició del judici es produeix després que, el passat gener, el Tribunal de Cassació anul·lés la sentència anterior del Tribunal Penal, que condemnava a Mubàrak a tres anys de presó i als seus fills a quatre anys cada un, en considerar que en la vista no es van respectar els procediments legals oportuns. El seu advocat, Farid al-Dib, va demanar la repetició del judici sota l'argument que el cas "va ser inventat" sota el govern dels Germans Musulmans (2012-2013) i va considerar nul·les les investigacions oficials.