Publicitat
Publicitat

La justícia italiana confirma l'absolució de Berlusconi pel cas Ruby

Conclou així el procés obert des de el 15 de febrer de 2011 contra l'antic 'Cavaliere', acusat de presumpte abús de poder i incitació a la prostitució de menors

El Tribunal Suprem d'Itàlia ha confirmat aquest dimarts a la nit l'absolució en apel·lació de l'exprimer ministre Silvio Berlusconi per presumpte abús de poder i incitació a la prostitució de menors en el marc del cas Ruby. El Suprem ha confirmat així la sentència d'absolució dictada en segona instància pel Tribunal d'Apel·lació de Milà el juliol de 2014 i apel·lada per la fiscalia d'aquesta ciutat el passat novembre.

Berlusconi, que ja ha complert una pena d'un any de serveis socials per frau fiscal pel cas Mediaset, va ser condemnat en primera instància pel Tribunal de Milà el 2013 en relació amb el cas Ruby a 7 anys de reclusió a la qual se li sumava, a més, la d'inhabilitació perpètua per a l'exercici d'un càrrec públic. Aquest tribunal va considerar culpable, al juny de 2013, de mantenir relacions sexuals amb la jove marroquina Karima El Marough, coneguda amb el sobrenom de Ruby, quan aquesta no havia complert encara 18 anys.

A més, van caure sobre ell càrrecs per abús de poder, ja que la justícia milanesa va sostenir que va fer ús de la seva posició política quan va realitzar una crida a una comissaria de Milà per demanar la posada en llibertat de Ruby, que havia estat detinguda per un furt.

Gairebé 10 hores han estat els magistrats del Suprem deliberant per finalment mostrar el seu acord amb la sentència dictada pel Tribunal d'Apel·lació milanès que va determinar que l'antic 'Cavaliere', títol que va perdre després de la seva condemna per frau fiscal, no tenia per què saber llavors que la jove era menor d'edat.

D'aquesta manera, els jutges de la VI Secció Penal de la Cort conclouen un procés que s'ha prolongat durant més de quatre anys, des que el 15 de febrer de 2011 la justícia italiana decidís enviar a judici el magnat, acusat d'incitació a la prostitució i d'abús de poder.

El cas Ruby ha esquitxat propers col·laboradors de Berlusconi i la justícia d'Itàlia manté oberts altres casos derivats d'aquest. És el cas del Ruby 2, en què van ser imputats el periodista Emilio Fede, el representant d'artistes Lele Mora i la política i actriu Nicole Minetti per inducció a la prostitució i proxenetisme. Van ser condemnats el novembre passat en segon grau a les penes respectives de sis anys i un mes de presó, quatre anys i deu mesos i tres anys.

D'altra banda, Berlusconi està sent investigat juntament amb altres 43 persones del seu entorn, entre elles algunes de les joves convidades a les seves festes privades, pels supòsits falsos testimonis que van donar durant el judici del cas Ruby. En aquest sumari, conegut com Ruby Ter, Berlusconi i els seus advocats històrics Niccolò Ghedini i Piero Longo figuren en el registre d'investigats per un suposat delicte de corrupció en acte judicial, en haver pogut induir als seus testimonis a prestar fals testimoni.