Internacional 05/05/2018

L'erupció del volcà Kilauea a Hawaii desencadena un terratrèmol

Almenys 1.700 persones han sigut evacuades per les fissures de lava

Ara
1 min
L'erupció del volcà Kaliuea a Hawaiï

BarcelonaL'illa més gran de Hawaii està en alerta màxima per la nova erupció del volcà Kilauea, un dels més actius del món i el cinquè de l'illa, que ha provocat també diversos tremolors, entre els quals un terratrèmol de 6,9 a l'escala de Richter, el pitjor que pateix aquest estat nord-americà des del 1975.

Almenys 1.700 persones han sigut evacuades de casa seva des de dijous, quan l'erupció va deixar anar fissures de lava, algunes de les quals de centenars de metres. Algunes de les fonts de lava van arribar als 30 metres d'alçada i van destruir cases senceres.

Científics i oficials del govern han advertit els residents que es preveu que l'activitat sísmica i volcànica continuï. El terratrèmol de 6,9 va sacsejar els edificis de la zona sud-est de Hawaii, inclòs el centre d'evacuació de la ciutat de Pahoa, on s'havien refugiat alguns residents.

Poc després del terratrèmol unes 300 persones van participar en una reunió de la comunitat amb els representants de l'administració en què es va parlar de prevenir possibles saquejos i es van acordar restriccions de moviments i mesures de precaució per a una central elèctrica pròxima a la zona d'erupció.

stats