Un mort en l'esfondrament d'un gratacel en flames al centre de São Paulo

Tres persones continuen desaparegudes però els bombers no descarten que hi hagi més víctimes

Almenys una persona ha mort aquest dimarts després que un edifici de 26 plantes s'hagi ensorrat al centre de São Paulo durant un incendi de grans proporcions que també ha afectat l'edifici veí, segons els bombers. El bloc de pisos, una antiga seu de la Policia Federal, estava ocupat per unes 50 famílies i almenys tres persones podrien estar desaparegudes. "Hi ha possibilitat de més víctimes", ha afirmat el coronel dels Bombers, Max Mena, en declaracions recollides per mitjans locals.

L'única víctima confirmada és un home que estava sent rescatat pels bombers quan l'estructura s'ha desplomat. L'esfondrament de l'edifici ha causat un enorme terrabastall, fins al punt que una de les veïnes ha dit en declaracions al diari 'Folha' que havia sigut "com un tsunami". "Estàvem intentant salvar-lo, però malauradament ha caigut juntament amb l'edifici. Ha sigut un intent ràpid, hàbil, però per qüestió de segons no ho hem aconseguit", ha afegit Mena.

Les flames han començat de matinada en un apartament del cinquè pis i el foc s'ha escampat ràpidament per la resta de plantes i ha afectat un edifici veí. Tots dos estaven situats a la regió de la República, al centre de São Paulo. En el moment que s'ha declarat l'incendi la majoria dels residents dormien i alguns s'han intoxicat per inhalació de fum però no es tem per la seva vida, segons la premsa local.

Segons recull 'Folha', l'edifici sinistrat estava ocupat des de feia temps per famílies que s'havien vist obligades a fer-ne casa seva, malgrat les condicions precàries. Segons afirmen alguns veïns, era la crònica d'una "tragèdia anunciada". El segon edifici ha pogut ser evacuat i de moment no corre risc d'esfondrar-se.