ESTATS UNITS
Internacional 29/08/2012

L'huracà 'Isaac' assetja la fortificada Nova Orleans en el setè aniversari del 'Katrina'

Els vents ja arriben als 130 km/h després que la tempesta tropical es convertís dimarts en huracà en arribar al golf de Mèxic. Hi ha dos estats en estat d'alerta i s'ha parat tota la producció de cru al Golf

Agències
2 min
Fort onatge a Nova Orleans. EFE

Nova OrleansExactament set anys després del cop mortal de l'huracà 'Katrina' a la ciutat nord-americana de Nova Orleans, que va deixar més de 1.800 morts, els seus ciutadans es preparen aquest dimecres per rebre l'envestida d'un nou huracà, l''Isaac'. Després d'haver sacsejat el sud de l'estat de Louisiana amb ratxes de vent de fins a 130 km/h i inundacions, està previst que l'huracà arribi aquest migdia a Nova Orleans.

Es tracta del primer huracà de l'estació que tocarà terra als Estats Units. Tot i que no sembla tan fort com el 'Katrina' –que tenia una categoria de 3 quan va arribar a la ciutat el 29 d'agost del 2005–, la categoria 1 de l''Isaac' ha recordat a la ciutat la gran vulnerabilitat que té davant les inclemències meteorològiques.

L''Isaac' serà la primera prova de foc per a les multimilionàries defenses antiinundacions que ha construït la ciutat després del 'Katrina'.

Tant l'alcalde de Nova Orleans com el governador de Louisina i el mateix Barack Obama han alertat la població del possible impacte de l'huracà. De moment no s'ha demanat evacuar ningú, tot i que l'estat d'emergència està activat, tant a l'estat de Louisiana com al de Mississipí, i s'han instal·lat múltiples refugis a tota la ciutat. Molts ciutadans de Nova Orleans, però, han optat per abandonar aquests dies la ciutat i situar-se terra endins, amb el record encara a flor de pell del pas del 'Katrina'.

L'advertència d'Obama

"Vull demanar a tots els residents de la costa del Golf que escoltin les autoritats locals i segueixin les seves indicacions, fins i tot si us diuen que cal evacuar", va dir dimarts Obama des de la Casa Blanca. "No és el moment de perdre els nervis. No és el moment de no fer cas de les advertències de les autoritats. Us heu de prendre això seriosament", va afegir.

stats