Publicitat
Publicitat

El polèmic líder de Txetxènia busca ajudant en un 'reality show'

Els concursants hauran de "pujar muntanyes, baixar a llacs, recórrer senders forestals" i "superar qualsevol adversitat" per aspirar dirigir l'Agència de Desenvolupament Estratègic de la regió

La cadena estatal russa Rossia ha anunciat aquest dijous el llançament d'un 'reality show' en el qual els concursants es disputaran el lloc d' ajudant del líder de la república de Txetxènia, el polèmic Ramzan Kadírov. "Els concursants hauran de demostrar en cada moment que poden complir a temps i bé amb els objectius marcats, que són capaços de superar qualsevol adversitat per posar en marxa els projectes més interessants al costat del cap de la república", explica un comunicat de la cadena.

En el projecte podran participar persones "de qualsevol sexe, edat o estatus social, que tindran l'oportunitat de treballar al costat de Ramzan Kadírov" si guanyen el programa, que premia amb el càrrec de director de l'Agència de Desenvolupament Estratègic de Txetxènia. "Qualsevol aspirant tindrà l'oportunitat de demostrar les seves qualitats i habilitats", ha afegit a l'agència RIA Nóvosti el portaveu del líder de Txetxènia, Alvi Karímov, que ha precisat que el nom del vencedor el decidirà, "per descomptat, el mateix Kadírov".

El canal Rossia, sense donar més detalls del format, ha explicat que els concursants "hauran de demostrar del que són capaços (...) en pujar muntanyes, baixar cap a llacs, recórrer senders forestals i sentir plenament l'hospitalitat i les tradicions" de la muntanyosa regió. "Estic segur que esbrinareu moltes coses noves i interessants sobre la República de Txetxènia", ha indicat Kadírov als televidents russos a través d'Instagram, xarxa social que utilitza amb molta freqüència.

Дорогие друзья! Смотрите сегодня вечером на телеканале "Россия" передачу "Рамзан Кадыров" в специальном проекте "Команда". Автор - Борис Корчевников. Уверен, что узнаете много нового и интересного о Чеченской Республике, её сегодняшнем дне и будущем. Вы получите возможность увидеть, как работает команда, основанная Первым Президентом ЧР, Героем России Ахмат-Хаджи Кадыровым. Начало в 18.15 час. #Кадыров #Россия #Чечня #ТВ #Команда

A video posted by Ramzan Kadyrov (@kadyrov_95) on


Alguns experts han apuntat que el programa busca millorar la malmesa imatge pública del polèmic governant, que va es va posar al capdavant de la conflictiva república el 2007, amb tot just 30 anys. L'oposició liberal russa l'ha acusat d'estar implicat en l'assassinat davant del Kremlin del líder opositor i exviceprimer ministre rus Borís Nemtsov, l'any passat. També és acusat per l'oposició i activistes de drets humans d'estar darrere de la mort fa deu anys de la periodista del diari 'Nóvaia Gazeta' Anna Politskóvskaya i de l'activista txetxena Natalia Estemírova (2009).

Llegiu 'Kadírov: la feina bruta del Kremlin', de Llibert ferriFa uns mesos, Kadírov va qualificar a l'oposició liberal d'"enemics de poble", acusació esgrimida en el seu temps per Stalin per llançar les seves massives i sagnants repressions. Malgrat totes les crítiques, el president rus, Vladímir Putin, ha defensat a capa i espasa a Kadírov, a qui ha elogiat per estabilitzar la seva república -abans el polvorí del Caucas- en escapçar la guerrilla separatista i islamista i millorar el nivell de vida del seu poble.