Publicitat
Publicitat

El major grup rebel de les Filipines inicia l'entrega d'armes

El govern proporcionarà ajuda econòmica als integrants del Front Moro d'Alliberament per què puguin reinserir-se a la societat

El Front Moro d'Alliberament Islàmic (FMAI), el major grup rebel musulmà de les Filipines, ha iniciat aquest dimarts l'entrega d'armes, en el marc del procés de pau que va acordar amb el govern el març de 2014.

En una cerimònia celebrada a la localitat de Sultan Kudrat a la qual han assistit el president filipí, Benigno Aquino, i el cap de la guerrilla, Al-haj Murad Ebrahim, els rebels han lliurat 75 armes.

Aquest acte de bona voluntat arriba després que el president Aquino es comprometés a l'aprovació de la Llei Bàsica del Bangsamoro, que preveu la creació d'una regió autònoma musulmana al sud del país i estableix el repartiment de poder i la distribució dels ingressos entre aquesta nova regió i el govern central. Un cop aprovada aquesta llei s'entregaran un 30% de les armes restants, i després es lliuraran la resta.

"L'esdeveniment d'avui és una prova de la sinceritat del FMAI en les conversacions de pau i una mostra de la seva voluntat d'abandonar el conflicte", ha declarat el president Aquino en la cerimònia.

A més de les armes, 145 rebels dels 10.000 que es calcula que integren l'organització armada s'han entregat per reinserir-se a la societat amb l'ajuda del govern filipí, que proporcionarà educació gratuïta als més joves o diners per què els més grans puguin començar un negoci. El govern ha ofert també ajuda psicològica i social i la possibilitat que els rebels s'integrin a la policia o a l'exèrcit del país.

Etiquetes