Publicitat
Publicitat

La majoria de grecs rebutjaran l'acord amb els creditors al referèndum de diumenge

El 46% votarà no i el 37%, sí. El 'corralito' resta força als partidaris del no

Una majoria del 46% grecs és partidària de rebutjar diumenge l'acord proposat pels creditors i votarà per tant no, enfront del 37% que hi donaria suport i marcarà la casella del sí, segons els resultats de la primera enquesta que es realitza de cara al referèndum.

El sondeig, realitzat per l'institut demoscòpic Prorata per al diari 'Efymerida yon Syntaktón', revela però, que el 'corralito' ha tingut un impacte directe sobre la intenció de vot i ha reduït sensiblement el percentatge a favor dels que donen suport a la recomanació del govern de marcar la casella del no.

Mentre que el percentatge del no encara arribava al 57% just després de aprovar-se al Parlament la convocatòria del referèndum el passat cap de setmana, després d'entrar en vigor les restriccions bancàries dilluns, va caure a l'esmentat 46%.

El sí, al seu torn, ha registrat un increment del 30% al 37%.

Un de cada dos grecs considera encertada la decisió del primer ministre, Alexis Tsipras, de consultar al poble, mentre que un 38% la consideren equivocada; el 7% no ho veu ni bo ni dolent i un 5% va dir que no sap o no contesta.

La gran majoria dels enquestats (86%) té la intenció d'anar a les urnes, el que indica un fort interès dels ciutadans per dir la seva.

El 77% dels votants de l'esquerrà Syriza són partidaris del no, el 15% estan a favor del sí. El 65% dels que van votar per la conservadora Nova Democràcia és partidària del sí, i el 22% dóna suport al no.