ESTATS UNITS
Internacional 04/02/2011

El marit de la congressista ferida a Tucson dirigirà l'última missió espacial de l'Endeavour

La NASA ha anunciat que l'astronauta nord-americà reprendrà els entrenaments, després de tenir cura de la seva dona, que va rebre un tret al cap al tiroteig

Agències
1 min
L'astronauta nord-americà Mark Kelly.

WashingtonL'astronauta nord-americà Mark Kelly, marit de la congressista nord-americana Gabrielle Giffords, que va ser ferida greument en el tiroteig de Tucson del 8 de gener passat, ha decidit dirigir l'última missió del transbordador espacial Endeavour. Així ho ha anunciat avui l'agència espacial dels Estats Units, la NASA, després que el diari nord-americà Politico n'avancés la informació ahir.

Kelly, que és el comandant de l'Endeavour, va interrompre els entrenaments per a aquesta missió per tenir cura de la seva dona, que va rebre un tret al cap durant l'atemptat de la ciutat d'Arizona, en què sis persones van morir i tretze més van resultar ferides. La NASA ja havia previst que l'astronauta nord-americà s'encarregués del viatge a l'Estació Espacial Internacional, però arran de l'atac es va posar en dubte aquesta decisió.

Mark Kelly reprendrà els entrenaments la setmana que ve. La NASA té previst el llançament de l'Endeavour el 19 d'abril. Serà l'última missió d'aquest transbordador espacial.

stats