Internacional 20/11/2016

Angela Merkel es presentarà com a cancellera per a un quart mandat

Ho ha confirmat aquest diumenge en roda de premsa després de mesos d'especulacions

Agències
1 min
La cancellera alemanya, Angela Merkel, va valorar ahir els resultats de les eleccions a l’estat de Berlín.

BerlínDesprés de mesos d'especulacions l'actual cancellera d'Alemanya, Angela Merkel, ha anunciat que es presentarà com a candidata pel seu partit, la Unió Cristianodemòcrata (CDU), a les eleccions de l'any que ve. Merkel ho ha dit en una roda de premsa celebrada aquesta tarda a la seu del CDU, on ha assegurat que prendre aquesta decisió li ha portat "molt temps de deliberació".

D'aquesta manera, la cristianodemòcrata expressa la seva voluntat de seguir al capdavant del país durant un quart mandat i de liderar el seu partit, que s'ha reunit aquest diumenge a Berlín.

Encara que la cancellera ha perdut popularitat en els últims temps, les enquestes publicades al diari 'Bild am Sonntag' diuen que un 55% dels alemanys estan a favor de seguir amb Angela Merkel com a cap de govern durant quatre anys més i que un 13% hi estarien en contra.

Tot i això, el seu partit va patir una derrota estrepitosa a les eleccions regionals de principis d'any en favor del partit d'extrema dreta Alternativa per Alemanya (AfD, en les sigles en alemany).

stats