Publicitat
Publicitat

FUTBOL

El primer ministre francès, Manuel Valls, rectifica: pagarà el viatge dels seus fills per anar a veure el Barça

Valls reconeix que es va equivocar i que pagarà 2.500 euros pel viatge dels seus fills per anar a veure la final de la Champions

El primer ministre francès, Manuel Valls, ha anunciat que pagarà de la seva butxaca el viatge en avió oficial dels seus fills el passat dissabte per veure la final de la Lliga de Campions que va guanyar el Barça. A més, va reiterar que aquest desplaçament li pertanyia pel seu càrrec al govern.

Valls, en reacció a la  polèmica que havia generat aquest viatge a Berlín amb un Falcon oficial per veure el Barça –equip del que és ben conegut que és un gran aficionat–, ha fet una breu declaració davant els mitjans de comunicació durant una visita a l'illa de Reunió, en què ha reconegut que es va equivocar, a la vista de les reaccions. "No ho tornaria a fer. I per aclarir qualsevol dubte, he decidit assumir el cost dels meus dos fills, és a dir 2.500 euros", ha indicat.

Segons diversos càlculs publicats a la premsa aquests últims dies, la factura del vol Poitiers-Berlín i després la tornada des de la capital alemanya a França, amb la tripulació, un metge, els membres de la seguretat i els consellers de Valls, a més dels seus dos fills, va costar entre 12.000 i 20.000 euros. El primer ministre socialista ha insistit que es va tractar d'un "desplaçament oficial" i per això va recórrer als "mitjans posats normalment a disposició del primer ministre". Però també que és "sensible a la reacció dels francesos" i que ha d'"encarnar un comportament perfectament rigorós".

La declaració ha arribat hores després que es fes pública una enquesta segons la qual a un 77% dels francesos els xocava l'ús que va fer Valls d'un avió oficial per anar a la final de la Lliga de Campions en la qual no jugava cap equip francès.

Històries de superació esportiva