Publicitat
Publicitat

El primer ministre romanès, investigat per corrupció

Victor Ponta podria haver comès diversos delictes, com ara falsificació, blanqueig de diners, conflicte d'interessos i evasió fiscal

La Fiscalia Anticorrupció romanesa ha anunciat aquest divendres que ha iniciat una investigació contra el primer ministre, el socialdemòcrata Victor Ponta, per presumptes delictes de corrupció, com ara falsificació, blanqueig de diners, conflicte d'interessos i evasió fiscal.

"Estic sota sospita pel cas (Dan) Sova –exresponsable de la cartera de Transport–, per les meves activitats com a advocat entre el 2007 i 2008, i puc haver incorregut en un conflicte d'interessos per haver proposat Sova com a ministre", ha declarat el mateix Ponta després d'anar al Departament Nacional d'Anticorrupció (DNA).

El president demana la dimissió

Després de conèixer la investigació, el president de Romania, Klaus Iohannis, ha demanat a Ponta que abandoni el seu càrrec, ja que, segons ell, es tracta d'una situació "insostenible" per al país balcànic.

"El pitjor que podria passar és una crisi política. Per aquest motiu, sol·licito la dimissió del primer ministre", ha assenyalat Iohannis després de reunir-se amb el cap del govern.

Però Ponta ha rebutjat immediatament la possibilitat de dimitir, a través d'un missatge penjat a la seva pàgina de la xarxa social Facebook.

Etiquetes