Internacional 25/12/2020

Moscou viu la nevada més abundant de l'any: la neu no es fondrà fins a la primavera

"La neu que està caient no es fondrà fins a l'abril", ha advertit el centre meteorològic del país

Ara
1 min
Moscou viu la nevada més abundant de l'any: la neu no es fondrà fins a la primavera

BarcelonaDotze centímetres de neu que no es fondran fins a la primavera: aquest serà el resultat de la nevada que està caient sobre Moscou i que seguirà pintant de blanc la capital russa durant tota la jornada d'avui, segons les previsions dels serveis meteorològics locals. "La neu que està caient es fondrà només a la primavera", ha advertit Roman Vilfand, director del centre meteorològic del país, quan li han preguntat per la magnitud de la nevada. Un temporal que també està deixant fortes ràfegues de vent de forma intermitent.

Els carrers i parcs moscovites s'han llevat emblanquinats a primera hora i ja a les notícies més matineres s'han pogut veure màquines llevaneu treballant sense parar per obrir camí als cotxes i vianants que es feien lloc entre piles de neu. L'alcaldia de Moscou ha recomanat als ciutadans que extremin la precaució, sobretot si han d'agafar el cotxe.

"El temporal de l'any"

Ahir mateix les autoritats moscovites ja van advertir els ciutadans de la imminent arribada d'un temporal de neu i, de fet, van activar l'alerta groga per gelades. Si les previsions es compleixen, aquesta nevada podria convertir-se en el "temporal de l'any", com ja l'anomenen alguns meteoròlegs.

D'acord amb els serveis meteorològics, aquest episodi de neu i vent començarà a retirar-se aquest cap de setmana. Llavors s'espera que les temperatures siguin ja d'entre 0 i 5 graus sota zero.

stats