Publicitat
Publicitat

La història d'en Nasser, l'adolescent gai torturat, amenaçat de mort i segrestat per la seva pròpia família

Un jutge de Berlín condemna el pare i dos oncles del noi a pagar una multa de 1.350 euros per segrest i retenció il·legal

Fa tres anys que un company d'en Nasser, un adolescent d'una família libanesa resident a Alemanya, va dir als pares del jove que el seu fill era gai. Quan en Nasser va arribar a casa va tenir un autèntic xoc: el seu pare va amenaçar de tallar-li el coll amb un ganivet i un dels seus oncles el va ruixar amb petroli, i després li preguntava amb un llumí als dits: "Ets gai?". A més, el van pegar amb cables i li van llençar aigua bullint pel cos. En Nasser va aconseguir escapar. Però, on va un adolescent de 15 anys que fuig de l'homofòbia en un món que ignora, quan no condona, els atacs als gais? El noi va trobar refugi en una casa per a dones maltractades, l'única que els serveis socials li van poder oferir. Però la tranquil·litat va durar poc.

La família no va poder suportar l'estigma, ara doble: un fill gai i que a sobre ha fugit de casa. Van aconseguir localitzar-lo, i la mare va insistir que tornés a casa, i li va assegurar que tot aniria bé. El va convèncer. Però quan en Nasser va tornar al seu domicili patern es va trobar amb un segrest: el van ficar en un cotxe i se'l van endur de Berlín. L'objectiu: anar al Líban i casar-lo amb una noia. Afortunadament, a la frontera entre Romania i Bulgària el noi va aconseguir cridar l'atenció de la policia. Aquí es va acabar el segrest i va començar el procés judicial.

D'això fa més de dos anys. Avui en Nasser té 18 anys i aquest dijous ha assistit nerviós al tribunal de Berlín on un jutge ha llegit una sentència molt esperada per organitzacions dels drets dels homosexuals. Ho ha fet amb una enganxina amb l'eslògan 'Stop homofòbia'. La sentència, finalment, s'ha limitat a condemnar el pare i dos oncles a pagar una multa de 1.350 euros cadascun.

Encara que en Nasser va ser descobert per la policia quan era traslladat al Líban només va poder presentar denúncia sobre segrest i retenció il·legal. Els casos de tortures s'havien produït feia anys, i ja no es podien demostrar. El resultat ha estat una pena simbòlica per a un cas deplorable en la Unió Europea del segle XXI. Amb tot, Nasser es mostrava avui orgullós d'haver portat el cas als tribunals, i d'haver guanyat. Ni el seu pare ni els oncles hi han anat, al jutjat.