Internacional 03/07/2013

El Baradei: “El pla militar és un pas cap a la reconciliació nacional"

El líder opositor diu que el cop "respon a les demandes del poble egipci"

Efe
2 min
Milers de persones han sortir als carrers del Caire per tal de celebrar la destitució de Mursi / EFE

El CaireEl representant de l'opositor Front 30 de juny, Mohamed El Baradei, ha qualificat el full de ruta traçat per l'exèrcit, que ha suspès la Constitució i apartat Mohammed Mursi de la presidència, com un "pas cap a la reconciliació nacional". El Baradei, que ha acompanyat el cap de l'exèrcit, Abdul Fatah al Sisi, i els líders religiosos en la presentació del nou full de ruta per al país, ha assegurat que amb el cop "es corregeix la revolució del 25 de gener", que va derrocar Hosni Mubàrak, i es respon a les demandes del poble egipci.

El premi Nobel de la pau, que havia estat elegit pels opositors perquè els representi en l'etapa transitòria, ha assenyalat que el pla és el "nou començament de la revolució" i garanteix les eleccions anticipades i la reforma de la Constitució.

Per part seva, el cap de la institució islàmica d'Al Azhar, Ahmed al Tayeb, ha considerat que, amb la iniciativa militar, el dividit poble egipci podrà "construir ponts". El papa copte, Teodor II, ha afirmat que el full de ruta ha estat aprovat per "resoldre l'actual carreró sense sortida".

El secretari general del partit salafista Al-Nur, Galal Morra, ha justificat l'acord entre l'oposició i els militars amb l'argument que cal "evitar un vessament de sang". "Ho hem fet per a la nostra pàtria, en defensa de la nostra religió i per salvar Egipte, complaure Déu i respondre a la crida del poble", ha sostingut Morra.

Finalment un dels representants dels joves, el coordinador de la campanya Tamarrud ('rebel·lió') Mohamed Abdelaziz, ha destacat que "s'obre un nou camí sense excloure'n ningú", alhora que ha mostrat interès a dialogar per complir les demandes de la passada revolució, concretades en el lema ''pa, llibertat i justícia social''.

stats