Internacional 17/10/2016

Un mort i sis ferits en una explosió a Alemanya

La policia informa que hi ha sis persones més desaparegudes en l'accident que s'ha produït en una planta de BASF

Efe
1 min
Una columna de fum s'alça a Ludwigshafen, Alemanya, després de l'explosió a una planta química.

BerlínAlmenys una persona ha resultat morta i 6 més ferides aquest dilluns en una explosió en una planta química de la multinacional BASF, a la localitat de Ludwigshafen, a l'oest del país. L'accident s'ha produït durant unes tasques efectuades en una canonada i poc després d'una altra explosió en una instal·lació de la mateixa companyia a Lampertheim, a 30 quilòmetres de distància. Els dos incidents no tenen cap relació.

A Ludwigshafen és on s'ha produït l'explosió més greu. La policia ha informat que hi ha una persona morta, 6 de ferides -4 de les quals, greus- i 6 més de desaparegudes. El foc està "controlat" però sense extingir i per això es recomana als veïns que continuïn reclosos a casa, amb les finestres tancades. Durant el matí alguns residents han mostrat problemes a l'hora de respirar.

Alguns veïns han penjat a la xarxa vídeos del foc provocat per l'explosió.

El segon incident, a Lampertheim, ha tingut lloc en una planta d'additius per a plàstics, quan ha explotat un filtre per motius encara desconeguts. En aquest cas no s'han abocat productes químics perillosos a l'atmosfera, segons els mesuradors de contaminació de BASF. Segons l'empresa, 4 treballadors han resultat ferits i han hagut de ser traslladats a un hospital pròxim.

L'activitat dels dos centres industrials ha quedat paralitzada. BASF acumula, comptant aquestes dues, 16 interrupcions de producció a les seves plantes el 2016, mentre que l'any passat només en va registrar 13.

stats