Internacional 28/05/2014

Obama anuncia un fons de 5.000 milions de dòlars per a la lluita antiterrorista

El president nord-americà es compromet a oferir més suport a l'oposició de Síria. Nega que la crisi a Ucraïna signifiqui el ressorgiment de la Guerra Freda amb Rússia

Efe
1 min
Obama a la seva arribada a l'acadèmia militar de West Point, avui. REUTERS

West PointEl president nord-americà, Barack Obama, ha anunciat avui que el terrorisme "continua sent la major amenaça" per als EUA i ha anunciat la creació d'un fons de cooperació antiterrorista de 5.000 milions de dòlars. Tot i això, Obama ha dit que ara que comença a deixar enrere una "llarga temporada de guerra", el país "poques vegades ha estat més fort respecte a la resta del món".

En un discurs centrat en política exterior a l'acadèmia militar de West Point, Obama ha promès més suport a l'oposició de Síria. Així mateix, s'ha referit a la tensió entre EUA i Rússia per la situació a Ucraïna, però ha dit que no suposa un retorn de la Guerra Freda, tot i que les accions de Moscú "recorden als dies en els quals els tancs soviètics van entrar a l'est d'Europa".

D'altra banda, Obama ha parlat també l'ús de drons, els avions no pilotats, i ha defensat el seu ús "quan sigui necessari per a protegir-nos", però ha de ser més transparent respecte a quan i com usar-los per reduir "la propaganda terrorista i les sospites internacionals".

stats