Publicitat
Publicitat

Un palestí atropella cinc policies jueus a Jerusalem

Cinc agents de la policia israeliana van quedar ahir ferits després de ser atropellats de manera deliberada per un jove palestí en una carretera que separa els barris jueus de la zona àrab de Jerusalem. El conductor va ser abatut immediatament i el van ingressar en un hospital en estat greu, segons van informar fonts de la policia israeliana.

L’atac es va produir a pocs metres don hi havia hagut un accident similar a l’octubre que va deixar el balanç d’una persona morta i 13 més de ferides mentre esperaven en una parada del tramvia. De fet, segons fonts oficials, els dos conductors van actuar amb el mateix modus operandi : van envestir els vianants i posteriorment van intentar apunyalar-los amb un ganivet.

Després de l’atemptat, l’alcalde de Jerusalem, Nir Barkat, va reclamar a la ciutadania que fes front a l’amenaça terrorista amb una crida a participar activament en la popular celebració del Purim, una mena de carnestoltes en què els nens es disfressen i es mengen dolços tradicionals per commemorar la victòria jueva davant dels perses al voltant del 450 abans de Crist. Així, malgrat la tensió a la ciutat, les autoritats van decidir mantenir els nombrosos actes i van augmentar les mesures de seguretat.