Publicitat
Publicitat

El papa rep Raúl Castro en una trobada privada

El president cubà ha agraït a Francesc "la seva contribució" a l'apropament amb els Estats Units. El pontífex visitarà l'illa el setembre

El president de Cuba, Raúl Castro, s'ha reunit avui durant una hora amb el papa Francesc, en una trobada privada a Ciutat del Vaticà. El papa té previst visitar l'illa el proper setembre.

"He agraït al Sant Pare la seva contribució a l'apropament entre Cuba i els Estats Units", ha dit Castro al final de l'audiència. També han parlat del drama de els pasteres al Mediterrani: el president cubà ha regalat al pontífex un quadre de l'artista Alexis Leyva Machado, que representa una gran creu feta amb diversos vaixells i un nen que resa al davant. 

Castro també va regalar al papa una medalla que commemora el 200 aniversari de la Catedral de l'Havana, de la qual només hi ha 25 exemplars. Francesc ha triat el protocol vaticà per celebrar les entrevistes més familiars i el marc d'unes dependències privades.

El papa, per la seva banda, li va regalar a Castro un medalló de Sant Martí de Tours, patró de Buenos Aires, i la seva exhortació apostòlica Evangelii Gaudium.

El portaveu vaticà, Federico Lombardi, ha explicat que la visita de Castro, a més d'un agraïment de la tasca del papa per l'acostament amb els Estats Units, és una "preparació del viatge a Cuba" del pontífex, previst per al setembre.
Lombardi ha afegit que el viatge del papa a l'illa caribenya servirà, com va passar en el passat amb les visites del Joan Pau II i Benet XVI, perquè l'Església cubana es senti "molt reconfortada".

A l'audiència amb el papa van assistir unes deu persones, entre elles el vicepresident del Consell de Ministres, Ricardo Cabrisas Ruiz; el canceller, Bruno Rodríguez Parrilla, i l'ambaixador de Cuba davant la Santa Seu, Rodney López.

Al final de l'audiència Castro es va acomiadar amb una encaixada de mans del papa, qui posteriorment va comentar fent broma a la premsa que esperava el final de la reunió per informar del seu contingut: "Us he fotut el diumenge, eh?".