Publicitat
Publicitat

Ucraïna

El Parlament d'Ucraïna rebutja la moció de censura contra el govern

La proposta opositora no ha rebut el suport de prou diputats com per fer caure l'executiu, acusat de "vendre el país a Rússia"

El Parlament d'Ucraïna ha rebutjat aquest dimarts una moció de censura contra el govern que encapçala el primer ministre Mikola Azàrov.

La moció, presentada per tres grups parlamentaris opositors –Batkivsxina, UDAR i Svoboda–, ha obtingut el suport de només 186 legisladors, però per aprovar-se feien falta 226 vots.

No obstant, el Partit Comunista ucraïnès ha presentat una altra moció de censura, que serà estudiada més tard.

El líder de Batkivsxina (el partit de l'empresonada ex primera ministra Iúlia Timoixenko), Arseni Iatseniuk, ha anunciat que donarà suport a la iniciativa dels comunistes.

Abans de la votació, Azàrov, que ha arribat al Parlament acompanyat dels seus ministres, ha defensat la gestió del govern i ha exigit a l'oposició que aturi el bloqueig il·legal de la seu de l'executiu.

"Vostès respondran sens falta per tot això", ha dit Azàrov als diputats opositors. El primer ministre ha negat les acusacions de l'oposició de vendre Ucraïna a Rússia en renunciar temporalment a l'acord d'associació amb la Unió Europea.

"Qui ha venut el país a Rússia és qui va signar el 2009 uns contractes de gas onerosos", ha dit Azàrov referint-se a Timoixenko, que compleix la sentència de set anys de presó per "abús de poder".

Segons el primer ministre, aquests contractes amb Rússia, "insuportables per a l'economia del país", van ser els que "van fer agenollar Ucraïna", i no la gestió del govern.