Publicitat
Publicitat

7.000 persones afectades a Catalunya pel col·lapse de l'AVE

Cap dels trens que havien de sortir a partir de les 07.40 hores ho ha fet. La incidència s'ha solucionat cap a les 10.15 hores

El tall d'un cable de la línia elèctrica de l'AVE ha obligat a suspendre la circulació de tots els trens en el tram que va de Figueres a Vilafranca del Penedès. Com a conseqüència d'aquesta incidència s'ha produït el col·lapse de la xarxa a Catalunya. Prop de 7.000 persones i una vintena de trens s'han vist afectats per aquest caos, ha informat en roda de premsa des de l'estació de Sants el portaveu de Renfe, Félix Martín, que també ha especificat que l'incident ha estat provocat per un robatori de cable de fibra òptica que ha fet impossible la visibilitat de la xarxa. "El desig de la nostra companyia és que aquest tipus de situacions no es reprodueixin", ha afegit.

Segons un portaveu d'Adif, l'incident s'ha produït prop de les 7.00 hores i "per motius de seguretat" tots els trens que hi havia circulant en aquells moments han quedat aturats a les vies -dos combois com a mínim-. El mateix portaveu ha indicat que s'han mobilitzat els tècnics de la companyia per resoldre aquesta incidència tan aviat com sigui possible. Un d'aquests dos trens aturats feia el trajecte Figueres-Barcelona i ha quedat parat a prop de Sant Celoni. L'ARA ha pogut parlar amb un dels passatgers atrapats en aquest tren.

Cap a les 10.15 hores s'ha restablert la circulació ferroviària, ha precisat Renfe en un comunicat, en què també ha explicat que els trens aniran recuperant el servei habitual de manera progressiva.