Publicitat
Publicitat

Una piscina francesa expulsa una dona amb burquini i li demana que pagui la desinfecció de les instal·lacions

Un col·lectiu francès contra la islamofòbia denuncia els fets

El propietari d'una piscina de Marsella, al sud de França, reclama a una dona que es va banyar en burquini al juliol que pagui la desinfecció de les instal·lacions, segons denuncia aquest dijous el Col·lectiu contra la Islamofòbia a França (CCIF).

La dona estava allotjada juntament amb la seva família en una residència privada amb piscina i havia fet la reserva per a una setmana. El primer dia es va banyar amb els seus fills sense problemes, però l'endemà el vigilant la va obligar a sortir de la piscina al cap d'una hora, després que, segons el seu relat, el sindicat de copropietaris denunciés a l'amo que una dona s'havia banyat vestida i amb vel. El responsable li va prohibir banyar-se durant la resta de l'estada i va voler que la família abonés les despeses de desinfecció completa de la piscina, així com una compensació pel fet que la instal·lació hagués quedat inhabilitada durant dos dies.

La parella afectada assegura que la residència no va canviar l'aigua, però ha vist com se li ha retingut una fiança de 490 euros a l'espera que pagui la desinfecció. El CCIF recorda en el seu comunicat que la dona no es va banyar amb roba de carrer, sinó amb un vestit habilitat per al bany que està confeccionat amb un teixit lleuger, similar al dels banyadors.

La polèmica sobre el burquini va saltar a França a principis d'agost de l'any passat, quan l'ONG Smile 13 va reservar un parc aquàtic pròxim a Marsella exclusivament per a dones, a les quals se'ls demanava acudir amb aquesta peça o bé cobertes. La petició finalment va ser anul·lada.