Publicitat
Publicitat

Un pistoler mata un home en una festa infantil a Detroit

El tiroteig coincideix amb el debat recorrent de les limitacions de les armes als Estats Units

Un home ha mort avui a Detroit quan un desconegut ha irromput a la pista de bàsquet on 400 persones celebraven la festa d'aniversari d'un nen, a l'est de la ciutat. El nou tiroteig posa en evidència el problema que els Estats Units tenen amb les armes, que cada any es cobren la vida de milers de persones. Aquesta setmana, arran de la massacre en una església de Charleston, Barack Obama reclamava un "canvi d'actitud" tant dels fabricants i venedors com dels usuaris per evitar el degoteig constant de víctimes.

La primera sospita de la policia és que l'assassí havia escollit la víctima i que va disparar amb almenys dues pistoles semiautomàtiques. En l'atac han quedat ferides nou persones més, segons informa la cadena local ABC.

El de Detroit no ha estat l'últim tiroteig que ha transcendit en les últimes hores, però. A Filadèlfia, dos nens i cinc adults han estat ferits de bala, després que un home comencés a disparar en una festa al carrer. Entre les víctimes hi ha un nen d'un any i mig que ha estat ferit al coll.

La matança de Charleston, en què un noi blanc de 21 anys va matar nou feligresos negres, ha tornat a obrir el debat sobre les limitacions en l'ús de les armes. El president dels Estats Units, així com la candidata demòcrata a la Casa Blanca, Hillary Clinton, s'hi han mostrat a favor obertament, tot i que la qüestió divideix la ciutadania. Els favorables a no imposar restriccions per a la compra de pistoles apel·len a la llibertat i al dret de protegir-se, drets que consagra la Constitució. El 2013, el Congrés, de majoria republicana, va tombar el projecte de reforma de la llei per limitar l'ús de les armes.