Publicitat
Publicitat

Un polèmic vídeo de Varufakis evidencia el xoc entre Berlín i Atenes

La polèmica sobre el vídeo de Varufakis i el seu gest obscè cap a Alemanya es fa més gran i complicada. Tot va començar amb una entrevista diumenge passat al ministre de Finances grec al canal de televisió alemany ARD en què el presentador li va mostrar un vídeo en què Varufakis feia un polèmic gest mentre deia que Grècia havia “d’aixecar el dit a Alemanya” en un discurs del 2013. Ell va assegurar ràpidament que les imatges estaven manipulades, però no va poder aturar l’allau de crítiques.

Foc creuat

Des de l’entrada de Syriza al govern grec, Alemanya i Grècia han entrat en una dinàmica de declaracions creuades que han empitjorat les seves relacions diplomàtiques. El polèmic vídeo és un episodi més d’aquesta batalla que ahir encara es va embolicar més quan el presentador de televisió alemany Jan Böhmermann va confessar que l’equip del seu programa, Neo Magazin Royal, havia manipulat el vídeo perquè semblés que el ministre grec feia el gest obscè. Un cop més, Varufakis no va trigar a contestar i va exigir una disculpa del presentador. Però poc després es destapava que tot era una farsa. La cadena pública alemanya ZDF, que emet el programa, va emetre un comunicat per deixar clar que Böhmermann no havia manipulat el vídeo. “L’equip de redacció satíricament va intensificar el debat públic sobre el vídeo de Varufakis. Amb aquesta finalitat, Jan Böhmermann i el seu equip van demostrar les moltes possibilitats de manipulació que hi ha”, va explicar la cadena.

L’embolic del vídeo i el dit de Varufakis afegeix més llenya al foc creuat entre Berlín i Atenes, però mentre no es confirma la veracitat del vídeo, aquest últim capítol de retrets i malentesos queda sense resoldre.