Publicitat
Publicitat

Un policia blanc de 25 anys, acusat de matar un home negre desarmat als EUA

La víctima va ser aturada per no portar matrícula al cotxe i es va embrancar amb una discussió amb l'agent de conseqüències fatals

Un policia blanc de 25 anys ha estat acusat de disparar i matar un home negre desarmat a Cincinnati (Ohio), en un nou cas de presumpta violència policial contra els afroamericans als Estats Units, segons han informat mitjans locals.

Ray Tensing, agent de la Universitat de Cincinnati fins a la setmana passada, quan es van produir els fets, ha de comparèixer avui davant la justícia per l'homicidi de Samuel Dubose, de 43 anys i a qui el policia va parar per circular sense matrícula al seu vehicle.

"És una mort sense sentit i totalment injustificada. L'agent no estava enfrontant-se amb algú a qui es busqués per assassinat, sinó amb algú que no portava matrícula al vehicle", ha explicat el fiscal del comtat de Hamilton, Joseph Deters, que ahir va presentar els càrrecs contra l'agent.

Aturat per no portar matrícula al cotxe

Els fets van passar el 19 de juliol, quan, després de parar a Dubose per la matrícula, tots dos es van embrancar en una discussió i Tensing va arribar a témer per la seva vida en creure que Dubose es disposava a atropellar-lo, davant el que li va disparar i el va matar, segons la versió de l'agent.

El fiscal, però, sosté que Tensing en cap moment va arribar a témer per la seva vida i que Dubose no va tractar d'atropellar-lo.

Aquest cas és l' últim en una sèrie d'episodis mortals protagonitzats pels cossos locals de Policia dels EUA i la comunitat afroamericana, que han elevat al màxim les tensions racials al país i han posat en dubte les pràctiques dels agents de l'autoritat.