La policia alemanya frustra un atemptat a la mitja marató de Berlín

Detingudes quatre persones, entre elles una que planejava apunyalar corredors i espectadors

La policia alemanya ha detingut quatre homes, un dels quals se sospita que estava planificant un atac a ganivetades durant la mitja marató d'aquest diumenge a Berlín, segons publica l'edició online del diari 'Die Welt'.

'Die Welt' afirma que els quatre sospitosos estaven vinculats a Anis Amri, un home tunisià amb llaços amb milícies islamistes que va matar 12 persones en un atac a Berlín el desembre del 2016 quan va segrestar un camió per envestir-lo contra un mercat ple de gent.

El principal sospitós detingut seria un conegut d'Amri i tenia en possessió dos ganivets que sembla que volia utilitzar per apunyalar espectadors i corredors de la marató, segons el mateix mitjà.

L'atac d'Amri a Berlín el 2016 va desembocar en reformes legals per incrementar les mesures de seguretat en esdeveniments massius. Des d'aquell atac, n o n'hi ha hagut cap més d'aquesta importància. Justament ahir, però, una furgoneta va envestir un grup de gent en una terrassa d'un restaurant a Münster, en un cas, però, que es descarta el mòbil terrorista perquè l'atacant era un ciutadà alemany amb problemes mentals, segons ha confirmat aquest diumenge la policia.