Publicitat
Publicitat

La policia deté i deixa anar un home en relació al tiroteig de 'Libération'

Difonen una nova imatge del sospitós i obtenen proves del seu ADN. La investigació per identificar-lo i arrestar-lo continua

La policia ha detingut aquest dimarts, i ha deixat anar poca estona després, un home a París en relació amb la investigació oberta pels tirotejos dels últims dies a París que van provocar dilluns ferides de gravetat a un fotògraf a la seu del diari 'Libération'.

No hi ha hagut cap explicació oficial del perquè d'aquesta detenció, ni si realment l'home tenia cap relació amb els tirotejos a un diari, una televisió i un banc entre divendres i dilluns que han desencadenat el pànic a París.

La recerca del sospitós –que encara no ha sigut identificat– continua i aquest dimarts s'ha difós una nova imatge de l'home on es veu amb més claredat el seu rostre. A més, la policia científica ha obtingut mostres de l'ADN de l'autor dels trets.

Una operació intensa

La policia ha rebut 400 trucades de ciutadans amb informació sobre l'agressor després que ahir es van mostrar algunes imatges captades per càmeres de seguretat. D'aquestes trucades, almenys 120 han aportat informació rellevant, segons els investigadors.

"Hem fet un treball intens a través de les imatges de vídeo de les càmeres de l'Ajuntament i dels transports públics de París", ha assegurat aquest dimarts el ministre de l'Interior, Manuel Valls. "I la policia porta a terme amb determinació una operació per detenir l'home", ha dit Valls.

"Trobarem l'autor d'aquests actes, serà jutjat i condemnat", ha afirmat el primer ministre francès, Jean-Marc Ayrault, aquest dimarts.