Publicitat
Publicitat

La policia israeliana es desplega a l'Esplanada de les Mesquites

Ho fa per impedir els atacs de joves àrabs a visitants jueus, que fan una jornada de dejuni per la destrucció dels temples bíblics

La policia israeliana ha justificat aquest diumenge que hagi entrat a l' Esplanada de les Mesquites a Jerusalem Est per impedir els atacs de joves àrabs a visitants jueus, que fan una jornada de dejuni per la destrucció dels temples bíblics.

De matinada s'han registrat forts disturbis en aquest recinte sagrat per als musulmans i els jueus, quan desenes de palestins han intentat bloquejar els accessos per impedir les visites jueves amb motiu de la jornada de Tisha Beav, commemoració d'origen rabínic.

Els jueus consideren aquest promontori, que anomenen Muntanya del Temple, el lloc d' emplaçament dels temples bíblics de Jerusalem, i és venerat pels musulmans com a " noble santuari", ja que conté la Cúpula de la Roca i la mesquita d'Al-Aqsa.

La tensió de dissabte a la nit

Segons ha informat la policia israeliana, grups de joves àrabs, alguns amb les cares cobertes, es van atrinxerar ahir a la nit a Al-Aqsa, on van acumular pedres, fustes i còctels Molotov per enfrontar-se als agents i impedir les visites turístiques que es permeten dues vegades al dia a la zona.

Els joves van prendre la plaça central del recinte al matí i, quan els policies van començar a desplegar-se, van començar a llançar-los pedres, blocs de ciment, bengales i còctels Molotov, segons han informat les autoritats israelianes, que han indicat que "van resultar ferits diversos agents".

La policia va tancar llavors els accessos a l'Esplanada fins que es va calmar l'ambient, que va ser quan es van tornar a permetre les visites.

Centenars de devots jueus, separats per sexes, ha anat aquest matí a les pregàries davant del Mur de les Lamentacions. Malgrat l' aparent calma, de tant en tant es podien sentir granades i trets disparats per efectius policials.