Publicitat
Publicitat

Un programa alemany de sàtira s'atribueix falsament la manipulació del vídeo de Varoufakis

S'embolica la polèmica sobre el suposat gest obscè del ministre de finances grec a Alemanya

El presentador de televisió alemany Jan Böhmerman va penjar aquest dimecres un vídeo a Youtube on confessava que l'equip del seu programa 'Neo Magazin Royal' va manipular un vídeo perquè semblés que el ministre de finances grec Yanis Varoufakis feia un gest obscè cap a Alemanya en un discurs del 2013 a Zagreb. Però to va resultar ser només una sàtira.

La falsa confessió ha generat encara més polèmica i Varoufakis no va trigar en fer un tuït per exigir una disculpa per part del presentador Jan Böhmerman.

Per això, la cadena pública alemanya ZDF ha hagut de fer un comunicat per deixar clar que Jan Böhmerman no va manipular el vídeo. "L'equip de redacció satíricament va intensificar el debat públic sobre el vídeo Varoufakis. Amb aquesta finalitat, Jan Böhmermann i el seu equip mostren les moltes possibilitats de manipulació", ha explicat la cadena.

L'aparició d'aquest vídeo va fer pujar la tensió entre Atenes i Berlín coincidint amb un dels pitjors moments de les seves relacions diplomàtiques. El ministre grec immediatament va assegurar que el vídeo estava manipulat, però de moment el dubte sobre la veracitat d'aquest no està resolt.