El president del Parlament flamenc dimiteix acusat de tracte de favor a una prostituta

Fa una setmana va donar positiu en un test d'alcoholèmia després de tenir un accident de cotxe

El mateix dia que Flandes celebra la seva festivitat oficial, el president del Parlament flamenc ha dimitit. Kris Van Dijck, del partit nacionalista flamenc N-VA, ha anunciat aquest dijous la seva renúncia al càrrec que només feia un mes que ocupava i de manera interina, després que la revista belga 'P-Magazine' publiqués que el 2014 havia tingut un tracte de favor a una prostituta amb qui presumptament mantenia una relació per ajudar-la a aconseguir ajudes públiques de manera fraudulenta. Van Dijck també havia estat protagonista d'un altre escàndol la setmana passada que ja posava en qüestió la seva figura, perquè va tenir un accident de trànsit i va donar positiu (fins a tres vegades més del nivell permès) en el test de consum d'alcohol. 

Segons explica la premsa flamenca, Van Dijck ha negat totes les acusacions en un comunicat que ha transmès a l'agència belga després d'oferir el discurs en honor de la festa de la comunitat flamenca. La notícia hauria esclatat justament mentre pronunciava el discurs i per això tot seguit s'ha tancat en una sala amb altres polítics flamencs i després ha abandonat l'edifici. El polític ocupava el càrrec després de les eleccions del 26 de maig. "Les acusacions que s'han publicat aquest dijous són totalment incorrectes. No he fet res que vagi en contra de la llei", argumenta. 

D'acord amb la informació que publica la revista 'P-Magazine', Van Dijck hauria intentat ajudar una prostituta a aconseguir una subvenció de més de 5.000 euros que va destinada a compensar treballadors quan l'empresa per a la qual treballaven tanca. Segons aquesta informació, haurien al·legat que treballava per a una empresa fictícia per aconseguir rebre els diners. La revista publica un correu electrònic en què Van Dijck li assegura que parlarà amb el ministre federal de Treball per facilitar que tiri endavant el frau i li demana que no li enviï correus al compte de correu electrònic del Parlament. 

D'acord amb el diari belga ' La Libre', el ministre de Treball involucrat en els correus no ha volgut respondre, però assegura que el seu equip està buscant els correus. Els grups del Parlament s'han de tornar a reunir per elegir un nou president, però mentrestant el vicepresident Dewinter, del partit ultradretà i xenòfob Vlaams Belang, és qui assumirà el càrrec fins que l'N-VA, el partit amb més representació, pugui nomenar un nou president.