Publicitat
Publicitat

La presidenta argentina denuncia el costum "groller" de les floretes a les dones

L'Argentina surt avui al carrer per exigir més protecció davant els assassinats i la violència masclista

En vigília de la gran mobilització convocada per avui dimecres a Buenos Aires sota la consigna 'Ni una menys' per denunciar la violència masclista, la presidenta argentina, Cristina Fernández, ha denunciat el costum de dir floretes per considerar-es expressions "grolleres" que les dones han d'aguantar.

Fernández, una habitual a Twitter, no ha dubtat a fer servir el seu compte personal per deixar clara la seva postura contra la violència de gènere que, segons diu, "troba la seva màxima expressió en l'agressió corporal, en l'agressió i la mort", però alhora que ha subratllat que hi ha "violències prèvies", "més subtils, mirades".

"¿Quantes vegades vas llegir en lletra de motlle en la descripció de l'assassinat d'una jove quina roba portava posada, o si li agradava anar als 'boliches'?", ha afegit la presidenta.

Organitzacions de defensa de les llibertats han convocat per aquesta tarda manifestacions a tot l'Argentina per exigir mesures contra els feminicidis i reclamar l'efectiva aplicació de la llei de protecció integral contra la violència cap a les dones sota el lema 'Ni una menys'.

El detonant de la mobilització va ser la mort de Chiara Páez, una adolescent de 14 anys embarassada, assassinada per la seva parella de 16. El seu cas va commocionar la societat argentina, però és només un més en la llarga llista de feminicidis que passsen cada any a l'Argentina, on mor una dona cada 30 hores víctima de violència de gènere.