Publicitat
Publicitat

Trobat al Regne Unit l'Alcorà més antic del món

Les analítiques estimen que el va escriure entre el 568 i 645 algú que va conèixer Mahoma

La universitat anglesa de Birmingham ha trobat uns fragments de l'Alcorà que podrien ser els més antics del món, de més de 1.300 anys d'antiguitat, per la qual cosa el seu autor va poder fins i tot haver sentit predicar el profeta Mahoma.

Les peces portaven almenys 100 anys arxivades en una col·lecció de llibres i documents del Pròxim Orient a la biblioteca de la Universitat, sense que ningú n'advertís la importància. Els fragments van ser descoberts per un catedràtic que feia una investigació, per la qual cosa va sol·licitar les anàlisis de radiocarboni, que han confirmat l'antiguitat del material.

La directora de col·leccions especials de la Universitat, Susan Worrall, va dir a la BBC que els experts que van avaluar el text no van imaginar "ni en somnis" que fos tan antic. "Descobrir que teníem els fragments més antics de l'Alcorà a tot el món ha estat emocionant", va afirmar Worrall.

Les anàlisis van ser realitzades per la universitat anglesa d'Oxford, que va establir que els fragments van ser escrits en pell d'ovella o cabra i que podrien ser dels més antics de l'Alcorà que existeixen. Les proves van aportar una varietat de dades, però van establir amb una probabilitat del 95% que el material va ser escrit entre els anys 568 i 645, per la qual cosa van situar l'obra en el període en què es va iniciar l'islam, amb la predicació de Mahoma a la Meca.

"Les dates ens porten als anys de la fundació de l'islam. Segons la tradició musulmana, el profeta Mahoma va rebre les revelacions que conformen l'Alcorà, les escriptures de l'islam, entre els anys 610 i 632, l'any de la seva mort", va dir David Thomas, professor de cristianisme i islam de la Universitat de Birmingham.

"La persona que els va escriure podria haver conegut personalment el profeta Mahoma, l'hauria vist o sentit predicar", segons el catedràtic. Els fragments estan escrits en hijazi, una forma antiga d'àrab.