Internacional 25/11/2015

Protestes a Chicago després de fer-se públic un vídeo on un policia dispara un menor negre 16 cops

Ara
1 min

BarcelonaCentenars de persones van sortir al carrer dimarts a la nit a Chicago després de fer-se públic el vídeo de la mort del jove negre de 17 anys Laquan McDonald, el novembre de l'any passat, on es veu com l'oficial de policia Jason Van Dyke li dispara 16 trets, la majoria quan ja és a terra.

El policia, que al·lega que va témer per la seva vida, ha estat acusat d'un delicte d'assassinat. La gravació, feta des d'un altre cotxe de policia, mostra com l'agent va disparar només sis segons després d'arribar al lloc dels fets. La víctima fugia de la policia i duia una navalla a la mà, però en cap moment s'abraona contra els policies.

Manifestació a Chicago per la mort del jove negre de 17 anys Laquan McDonald.

Els fets van tenir lloc el 20 de novembre de 2014 però el vídeo es va fer públic per ordre judicial ahir dimarts, un any després, desfermant una nova onada de protestes racials.

Els manifestants cridaven "16 trets", mentre d'altres s'encaraven amb els agents antidisturbis que custodiaven la mobilització. L'alcalde de Chicago, Rahm Emanuel, va cridar a la calma.

stats