El pas al costat de Puigdemont, a la premsa internacional

El francès 'Libération' critica el president per haver enfonsat l'independentisme a la vergonya

La premsa internacional es fa ressò a les seves pàgines web del pas al costat de Carles Puigdemont, que possibilita avançar en el pacte de govern entre ERC i Junts per Catalunya. 

'New York Times'

El fugitiu Puigdemont fa un pas al costat

El rotatiu novaiorquès informa sobre la renúncia de Carles Puigdemont, a qui anomena "imprevisible" i "la bèstia negra del govern espanyol", a ser reelegit pel ple del Parlament. La crònica afirma que el pas al costat, lluny d'acabar amb la pugna amb Madrid obre una altra etapa en nomenar com a candidat a la presidència Jordi Sànchez, a la presó i en espera de judici per sedició.

BBC

Puigdemont abandona la presidència

La cadena britànica també explica que Puigdemont, en un exili autoimposat a Bèlgica, ha assenyalat Sànchez com a presidenciable.

'Le Soir'

Puigdemont renuncia a aspirar a la presidència

El diari belga ha seguit minut a minut els passos de Puigdemont a Brussel·les i en la seva edició publica el vídeo en què Puigdemont anuncia que "temporalment" renuncia a la seva candidatura i contextualitza aquest gest dins de la jornada al Parlament català, que va aprovar una moció contra la "deriva autoritària" de l'estat espanyol alhora que defensava la "legitimitat" de la figura del gironí.

'Le Monde'

Puigdemont renuncia "provisionalment" a la presidència

La corresponsal del diari francès a Madrid es pregunta si el gest de Puigdemont és un signe de realisme o una provocació al govern espanyol en presentar com a alternativa la candidatura de Jordi Sànchez, pres per sedició.

'Libération'

Puigdemont renuncia però sense descartar res

La informació d'aquest diari és molt crítica amb l'actitud del president. A la peça s'explica que "finalment" Puigdemont cedeix a la pressió i renuncia, després de mesos en què "creia o pretenia creure" que podria ser possible una presidència "remota" amb videoconferències. Segons el periodista que signa la crònica, el president és "tossut més enllà dels límits de la raó" fins al punt que durant el temps que ha estat resistint ha "submergit el bàndol separatista en la vergonya".

'The Guardian'

Puigdemont abandona en l'aposta per reclamar la presidència

En un article signat a quatre mans entre els corresponsals de Madrid i Brussel·les s'apunta que la renúncia de Puigdemont és "provisional" i que la va anunciar amb "la tristesa més gran" a través d'un vídeo de 13 minuts de durada. La informació subratlla que Puigdemont ha impulsat l'independentisme a nivells tan alts que han provocat la pitjor crisi política a Espanya dels últims 40 anys.

'The Independent'

Carles Puigdemont retira l'aposta per la presidència

La informació del rotatiu britànic subratlla que Puigdemont renuncia a la presidència per "posar en marxa un nou govern" i acabar amb el 155.