Publicitat
Publicitat

Els mítings de Trump, sense filtre

Els seguidors del candidat republicà ataquen verbalment i algun cop físicament els crítics amb els postulats radicals

Durant l'últim any, periodistes de diari 'The New York Times' han cobert els actes i mítings de  Donald Trump, i han pogut ser testimonis de moltes provocacions i enfrontaments que de tant repetits, són esgotadors.

Però durant aquest temps, el que els va cridar més l'atenció va ser la freqüència amb què alguns partidaris de Trump fan servir unes expressions i un llenguatge grollers, fins i tot violents. Es nota en la manera com criden i canten, en els missatges que porten estampats a les samarretes, un patró inusual en la resta de candidats.

És cert que no tots els assistents a un acte de Trump es comporten d'aquesta manera i, de fet, n'hi ha molts que són educats i mantenen la compostura. Però mentre els crítics són habitualment escridassats, la multitud rarament expressa la seva desaprovació a les consignes fora de to i de seguida mostren ira. "Construeix el mur", "Hillary és una puta", "Si no parles anglès, fot el camp", "Que fotin a aquest 'negrata' [per Obama]", se sent dir als mítings.

La línia vermella: atacar els pares d'un heroi

Amb això al cap, els periodistes del diari han enregistrat els crits, consignes, imprecacions i les interaccions entre els membres del públic que marquen els mítings de Trump. El resum que resulta d'una una idea del que s'ha viscut de cap a cap dels Estats Units.