Internacional 11/07/2014

Rússia perdona el 90% del deute cubà

Putin ha arribat avui a l'Havana, primera parada de la seva gira per Llatinoamèrica

Efe
1 min
La rebuda a l'aeroport de L'Havana del president rus Vladímir Putin / AFP PHOTO

L'HavanaEl president rus, Vladímir Putin, ha promulgat la llei que condona el 90% del deute cubà acumulat durant l'època soviètica. Així ho ha informat avui divendres el Kremlin, el mateix dia que el president rus ha aterrat a l'Havana en visita oficial, on es reunirà amb els germans Fidel i Raúl Castro.

El deute de Cuba s'eleva fins als 25.000 milions de d'euros, però ara n'haurà de saldar només el 10%. El pagament es realitzarà en els pròxims 10 anys, mitjançant 20 abonaments semestrals.

Vladímir Putin no visitava Cuba des de l'any 2000, i per això ara ha iniciat al país caribeny la seva gira per Amèrica Llatina. El primer punt de la seva agenda serà dipositar una ofrena floral al Mausoleu al Soldat Internacionalista Soviètic, i acte seguit visitarà el líder de la Revolució Cubana, Fidel Castro, de 87 anys i retirat del poder des del 2006. Putin tractarà també amb el seu germà, el president de Cuba, Raúl Castro, projectes de diferents matèries de cooperació bilateral com ara inversions, transports, aviació civil i àmbit energètic.

stats