Publicitat
Publicitat

Quan sabrem qui guanya les eleccions britàniques?

Els col·legis tanquen a les 11 de la nit hora catalana però per saber què ha passat caldrà esperar a primera hora del matí de divendres

Aquesta serà una llarga nit al Regne Unit. Els col·legis electorals tancara a les 11 de la nit –hora catalana– i començarà aleshores un recompte cada una de les 650 circumscripcions anirà fent públic quan tingui completat.

Pocs minuts després del tancament dels col·legis, es faran públics els sondejos elaborats pels mitjans de comunicació, entre els quals el que acapararà totes les mirades serà el de la BBC.

Però el resultat es preveu tan ajustat –amb un empat tècnic ara mateix a les enquestes entre laboristes i conservadors– que no s'espera que de les enquestes a peu d'urna se'n puguin treure conclusions.

Les circumscripcions més ràpides a fer el recompte, ja és tota una tradició, seran les de Sunderland –n'hi ha tres– que ho faran entre una i dues hores després que tanquin els col·legis electorals.

Durant la nit s'aniran sabent els resultats a cada circumscripció  seguint un horari aproximat que difonen els mateixos periodistes que fan la cobertura de la nit electoral.

En principi, no s'espera poder treure conclusions sobre qui es perfil com a possible primer ministre –entre els dos grans: el conservador David Cameron i el laborista Ed Miliband– com a mínim fins a primera hora del matí de divendres.