Publicitat
Publicitat

Moscou qualifica de "guerra comercial" les noves sancions nord-americanes

El primer ministre rus assegura que "s'ha posat fi a les esperances d'una millora de les relacions amb el nou govern dels EUA"

El primer ministre rus, Dmitri Medvédev, considera que les noves sancions dels Estats Units contra Rússia són una declaració de "guerra comercial". Ho ha dit en una entrada a Facebook després que el president nord-americà, Donald Trump, promulgués dimecres la llei sobre aquest tema.

"A Rússia se li ha declarat una guerra comercial", ha escrit el cap del govern rus a la xarxa social, i ha destacat que amb la promulgació de la llei de sancions "s'ha posat fi a les esperances d'una millora de les relacions amb el nou govern dels EUA ". Per a Medvédev l'administració Trump ha posat de manifest la seva "total impotència i ha cedit, de la manera més humiliant, davant el Congrés".

"La classe dominant ha derrotat completament Trump", assenyala Medvédev, que ha afegit que el tema de les noves sancions a Rússia va sorgir, en primer lloc, per "posar al seu lloc" el president nord-americà.

El primer ministre vaticina que Trump serà sotmès a nous atacs, i que "l'objectiu final és apartar-lo del poder". Creu que la llei promulgada per Trump és molt més dura que l'esmena Jackson-Vanik, aprovada el 1974 i que va restringir el comerç amb la Unió Soviètica. El règim de sancions nord-americanes, ha afegit el primer ministre rus, "durarà dècades, si no es produeix un miracle". "Què significa això per a nosaltres? Seguirem treballant tranquil·lament per desenvolupar la nostra economia i l'esfera social [...] recolzant-nos en les nostres pròpies forces. Hem après a fer-ho els últims anys", ha escrit.