Internacional 11/11/2016

Segona nit de protestes contra Trump als Estats Units

A Portland, Oregon, s'han produït disturbis i la policia ha detingut dotze persones

Ara
1 min
Un grup de manifestants criden contra Donald Trump a San Francisco, Califòrnia.

Barcelona"No és el nostre president". És el lema que encapçala les manifestacions que s'estan produint a tot el territori nord-americà des de dimecres a la nit per protestar contra el president electe, Donald Trump.

Tot i que les manifestacions de dijous a la nit no han sigut tan massives com les del primer dia, centenars de persones s'han llançat al carrer a les ciutats de Denver, Minneapolis, Milwaukee, Oakland, Portland i una dotzena de localitats més. També s'han produït protestes al Canadà.

A Portland, on la manifestació ha sigut de les més massives, és a l'única ciutat on s'han registrat incidents quan els manifestants han llançat objectes contra la policia i han destrossat un dels cotxes policials. Segons els mitjans locals també s'han ocasionat desperfectes a comerços i una dotzena de persones han sigut detingudes.

Una de les detingudes a les protestes de Portland

Mentre la gent es mobilitzava al carrer contra ell, el futur president dels EUA, Donald Trump, ha reaccionat a Twitter acusant els mitjans d'haver incitat els "manifestants professionals" i ha titllat d'injustes les protestes.

Entre els crítics hi ha molta gent jove que rebutja Trump perquè creu que crearà divisió per motius racials i de gènere. Ja han anunciat que seguiran amb les protestes i han convocat la gent davant el Capitoli el 20 de gener, moment en què el republicà ha de ser investit president.

"Ens neguem a reconèixer-lo com a president dels Estats Units i ens neguem a acceptar ordres d'un govern que posa intolerants al poder", diu la convocatòria.

stats