Publicitat
Publicitat

Alliberades tres dones a Londres segrestades durant 30 anys

Les ostatges "estan molt traumatitzades". S'han detingut un home i una dona de 67 anys

La policia britànica ha alliberat d'un habitatge al sud de Londres tres dones que havien estat esclavitzades durant tres dècades, segons informa la BBC. Les forces de seguretat han detingut un home i una dona de 67 anys com a presumptes segrestadors.

Les tres ostatges són una malàisia de 69 anys, una irlandesa de 57 i una britànica de 30. Les autoritats van saber que hi eren des que una d'elles va demanar ajuda després de veure per televisió un documental sobre matrimonis forçosos en què apareixia el treball de l'ONG Freedom Charity. L'organització va alertar el mes passat la policia que s'havia posat en contacte amb ells una dona que deia que estava segrestada des de feia diverses dècades i, després d'unes setmanes d'investigacions, les forces de seguretat van poder localitzar l'habitatge.

La fundadora de Freedom Charity, Aneeta Prem, ha explicat a Sky News que les dones estaven "absolutament aterrades" pels seus captors, i que les mantenien en unes condicions d'"esclavitud domèstica". Prem ha afirmat que les dones eren víctimes de maltractaments físics i psicològics, tot i que suposadament no es van produir abusos sexuals a l'habitatge, que la fundadora de l'ONG ha descrit com "una casa normal en un carrer normal".  

De moment, la policia ha arrestat una parella de 67 anys en el marc d'una investigació que lidera la unitat de tràfic de persones de Scotland Yard. L'inspector Kevin Hyland ha explicat que les dones estan "molt traumatitzades" i que els agents mai s'havien trobat amb un cas de segrest tan llarg. Hyland ha agraït a Freedom Charity la seva acció i col·laboració alhora de rescatar les tres segrestades, i ha afegit que han obert "una àmplia investigació per aclarir els fets".