Publicitat
Publicitat

Un nou sisme de 4,3 graus provoca nous esfondraments a Amatrice

Ja hi ha hagut més de 640 rèpliques del terratrèmol de dijous, algunes de les quals d'alta intensitat

Un nou terratrèmol de 4,3 graus en l'escala de Richter ha provocat nous esfondraments, tot i que d'un abast més petit, al centre d'Itàlia, a la zona afectada pel  sisme de 6,2 graus que va deixar 250 morts aquest dimecres a la matinada.

Des del gran sisme de dijous, a la zona ja hi ha hagut més de 640 rèpliques, 88 de les quals han estat d'entre 3 i 4 graus, 9 d'entre 4 i 5, i només 1 de més de 5. Les nombroses rèpliques estan complicant les tasques de rescat de les víctimes. Amb tot, aquest dijous s'han rescatat encara diverses persones amb vida entre les runes.

La rèplica de més intensitat ha sigut passades les quatre d'aquest dijous a la tarda i ha sigut de 5,4 graus, registrada a la zona de Nocia. Però la rèplica de 4,3 graus registrada cap a dos quarts i mig de tres de la tarda és la que ha generat més problemes. Ha fet caure la façana d'un edifici situat a prop del parc d'Amatrice, on hi ha un allotjament temporal per a voluntaris que treballen en les tasques de rescat.

Un altre edifici afectat i que presenta gran risc d'esfondrament és la torre de l'església de Sant Agustí, a prop d'aquest parc.

El tremolor de 4,3 graus ha tornat a generar el pànic entre els habitants d'aquesta petita ciutat, que ha estat la més afectada pel sisme de dimecres. Molts veïns han sortit corrent de casa o dels locals on s'estaven per protegir-se a cel obert.