Publicitat
Publicitat

Un soldat tunisià mata set companys i en fereix deu més més abans de suïcidar-se

L'agressor patia problemes psicològics i tenia retirades les armes, però hauria agafat el fusell d'un altre soldat

Un soldat tunisià ha obert contra els seus col·legues en una base militar a la capital de Tunísia aquest dilluns. Ha matat un coronel i sis soldats, a més de ferir almenys 10 militars més, abans de suïcidar-se.

Segons Belhassen Oueslati, portaveu del Ministeri de Defensa, el tiroteig va tenir lloc cap a les 9 del matí ho ra local (les 12 a Catalunya) durant la cerimònia d'hissada de la bandera .

Oueslati va revelar que l'agressor, que primer va usar una arma blanca per prendre-li el fusell a un dels seus col·legues, patia problemes psicològics i familiars des de feia temps i va actuar sol, encara que va precisar que el succés està encara sota investigació. Pel que sembla, a causa d'aquests problemes psicològics, al soldat en qüestió se li havien retirat les armes, però va utilitzar el fussell d'un company.

L'alarma s'ha extès a la capital després d'un atac al març per homes armats islamistes al Museu Nacional del Bardo, proper a la base. Una escola ha estat evacuada.

Forces tunisianes han estat duent a terme operacions contra els combatents islamistes des del març, quan dos homes armats han obert foc contra els turistes al Museu del Bardo, matant a 21 estrangers en el pitjor atac a Tunísia en més d'una dècada.