Publicitat
Publicitat

Suïssa

Els suïssos rebutgen en referèndum limitar els sous més alts

La iniciativa de les Joventuts Socialistes volia evitar que el sou més alt d'una empresa multipliqués més de dotze vegades el més baix

Els suïssos han rebutjat aquest diumenge en referèndum una iniciativa per limitar els alts salaris. Un 65% han votat en contra de la proposta de les Joventuts Socialistes, que volien que en una mateixa empresa el sou més alt possible sigui només de dotze vegades el més baix.

També han votat 'no' a dues propostes més, a la deducció fiscal a les famílies que no porten els seus fills a les guarderies, amb un 58% dels vots en contra, i l'augment de la taxa anual de les autopistes fins als 100 francs suïssos (uns 80 euros), contra els 40 francs actuals, proposta declinada per un 60% de la població.

La proposta sobre els alts salaris va sorgir arran els desorbitats sous de les multinacionals suïsses, enmig d'una greu crisi econòmica que, encara que els seus efectes no han estat tan durs com en la resta d'Europa, també s'han fet notar en la Confederació Helvètica.