Publicitat
Publicitat

La televisió pública grega torna a emetre

La radiotelevisió pública grega ERT ha restablert el seu senyal el mateix dia que es compleixen exactament dos anys del seu tancament

Les instal·lacions de ERT s'han reobert aquest dijous amb bona part dels antics treballadors que van ser acomiadats. A les sis de la matinada, la televisió pública grega ha començat a emetre amb imatges icòniques de Grècia i l'himne nacional, seguit d'un programa informatiu matutí de quatre hores.

El Primer Ministre grec, Alexis Tsipras, ha complert d'aquesta manera la promesa electoral de reobrir ERT que va fer durant la campanya electoral dels comicis del passat mes de gener.

"És un dia molt important per a tots els grecs, per a tots aquells que estimen Grècia i estimen la llibertat d'informació" ha explicat el presentador Kikos Aggelidis en un emotiu discurs al principi del programa.

En una decisió fulminant del llavors primer ministre grec, Antonis Samaràs, l'11 de juny de 2013 la televisió publica grega va deixar d'emetre i 2.600 treballadors van perdre la feina, dins de les mesures d'austeritat imposades per la 'troica'. Aquests van continuar emetent de forma autogestionada una programació diària des de la plataforma digital "ERT Open".

Aquesta decisió de tancar ERT fa fer que els ciutadans grecs sortissin al carrer en una onada de protestes, arribant a ocupar les seves oficines.