Publicitat
Publicitat

Un terratrèmol de 6,8 graus de magnitud sacseja Birmània

Hi ha almenys tres víctimes mortals, entre les quals dos menors

Un terratrèmol de 6,8 graus de magnitud en l' escala oberta de Richter ha sacsejat aquest dimecres el centre de Birmània. Hi ha almenys tres víctimes mortals, entre les quals dos menors, segons les autoritats locals. 

El Servei Geològic dels Estats Units (USGS), que registra l'activitat sísmica a tot el món, ha considerat que el dany serà "relativament localitzat", però ha recordat que hi ha molts edificis d'aquesta regió birmana que no estan preparats per als sismes.

L' epicentre del sisme s'ha localitzat a 84,1 quilòmetres de profunditat, a 25 quilòmetres a l'oest de la localitat de Chauk, una ciutat portuària al riu Irauadi amb uns 180.000 habitants i situada a 173 quilòmetres al nord-oest de la capital, Naypyidaw.

A 30 quilòmetres al nord de Chauk, un testimoni ha gravat imatges dels danys que el sisme ha ocasionat als temples de Bagan, que va ser capital del Regne de Paguen entre els segles IX i XIII.

Les autoritats encara no han ofert una valoració de les destrosses.

Residents a Naypyidaw, Rangun o Mandalay, les principals ciutats de Birmània, han informat que han sentit el moviment tel·lúric i han reportat danys menors com finestres trencades.

El terratrèmol s'ha deixat sentir a Bangkok, la capital de Tailàndia, on els mitjans han informat de l'evacuació d'un edifici comercial, i a Dacca, la capital de Bangla Desh.  

Birmània se situa en una zona d'alta activitat tectònica per la pressió entre la placa del subcontinent indi, al sud, i l'euroasiàtica, al nord.

El 13 d'abril, un terratrèmol de 6,9 graus va sacsejar el nord-oest de Birmània, prop de la frontera amb l'Índia, sense que les autoritats informessin de danys materials ni víctimes mortals.

El 24 de març del 2011, van morir almenys 74 persones a causa d'un sisme de 6,8 graus de magnitud que va sacsejar la regió nord-est del país.